FOPEX Plastic v Stakčíne otvoril novú halu na úpravu plastov

27.01.2006 Snina

Stakčín/Snina 27. januára (TASR) - Priemyselnú halu povrchovej úpravy plastov, v ktorej vznikne v priebehu piatich rokov minimálne 112 nových pracovných mies...
Stakčín/Snina 27. januára (TASR) - Priemyselnú halu povrchovej úpravy plastov, v ktorej vznikne v priebehu piatich rokov minimálne 112 nových pracovných miest, otvorila dnes spoločnosť s ručením obmedzeným FOPEX Plastic v Stakčíne (okres Snina).

S lisovaním plastov začala spoločnosť v januári minulého roka. V súčasnosti svoju produkciu ponúka zahraničným firmám, ktoré sa etablovali na slovenskom trhu - Sony, BSH, Marker a Emerson. K povrchovej úprave plastov potrebovala spoločnosť aj lakovaciu linku. \"Zo štrukturálnych fondov Európskej únie z operačného programu Priemysel a služby sme získali 46 miliónov Sk a ďalších 40 miliónov bolo z vlastných zdrojov. Celkový projekt vo výške 86 miliónov Sk sa podarilo zrealizovať v priebehu posledného polroka, \" uviedol dnes pre TASR konateľ spoločnosti Radovan Morochovič.
S výstavbou haly na úpravu plastov začal FOPEX, s. r. o. , Stakčín v máji minulého roka. Po dokončení pribudla v jej priestoroch univerzálna lakovacia linka, ktorá je využiteľná pre automobilový, elektrotechnický priemysel a priemysel bielej techniky. \"Táto lakovacia linka ako jediná svojho druhu na Slovensku bude rozšírením nášho výrobného portfólia o povrchovú úpravu plastov, čím dokážeme poskytnúť kompletný servis od výroby foriem cez lisovanie plastových výliskov a lakovanie až po montáž komponentov, \" konštatoval Morochovič. Doplnil, že vďaka tomu by v priebehu najbližších rokov FOPEX mohol zdvojnásobiť počet zamestnancov. V súčasnosti ich zamestnáva asi 90.
Firmu FOPEX tvoria dve samostatné spoločnosti - FOPEX SLOVAKIA, s. r. o. , a FOPEX Plastic, s. r. o. Prvá z menovaných vznikla v roku 1998 a orientuje sa na výrobu foriem pre hliníkové odliatky a pre výlisky z plastov. Jej zákazníkmi sú firmy Whirlpool, Sony, Contitech, BSH, Elektrolux a ďalšie.
FOPEX Plastic, s. r. o. , Stakčín vznikla v januári 2004. Orientuje sa na lisovanie plastov špičkovou technológiou ENGEL. Spoločnosť dosiahla patričné certifikáty a audity u spolupracujúcich firiem. V priebehu dvoch rokov investovali spoločnosti do výrobných hál a nákupu novej technológie zhruba 120 miliónov Sk.
 

Vyberte región